Romanus Van Droogenbroeck, Brouwersgast en landbouwer. Hij werkte op de brouwerij van Steppe “Den Bock”.Hij was  gekend onder de naam Schesser. Schesser was gans zijn actief leven brouwersgast op de brouwerij.


Romanus (Schesser) werd geboren op 27 december 1881 en huwde met Angelika(Lik) De Wever(geboren 2 juli 1888),lintwerkster. Zij waren woonachtig aan de Herststraat, 2 thans Herststraat,13. Romanus en Angelika huwden in 1909. Dit toont aan dat de brouwerijactiviteit zeker doorging tot 1910.


Het gezin had een dochter Henriette.  Henriette huwde met Georges De Meuter. Zij hadden eveneens een dochter Jacqueline (1950).  Het jonge gezin woonde lange tijd in bij Lik aan voetweg 46, naast  Pie De Coen en zijn zusters.  Later verhuisden Henriette en Georges naar een nieuwe woning in Strijtem en Lik verhuisde mee.  Het boerderijtje werd aangekocht door Gustaaf Rooseleer en Maria Renders. Het huis is thans nog steeds bewoond door hun dochter Jeannine.


Sebastianus Van Droogenbroeck, Brouwersgast en landbouwer.  Hij werkte samen met zijn broer op de brouwerij “Den Bock”.  Hij was gekend onder de naam Stonjer. Sebastianus (Stonjer) werd geboren op 16 juni 1887 en huwde met Elisabeth (Lisa) Rooseleer (geboren op 21 april 1892). Lisa werkte eveneens als huishoudster op de brouwerij.


Het gezin had een zoon Arthur (Tier van Stiaun).  Arthur baatte samen met vrouw de boerderij verder uit.  Zij hadden eveneens een zoon Paul gehuwd met Eliane Eylenbosch, dochter van Marcel Eylenbosch ( Marcel van Pie van Stiaun)


De eigenares van de brouwerij was op dat moment Sophia Rooseleer.  Haar echtgenoot Petrus Steppe overleed reeds in 1880.  Zij baatte tot haar overlijden in 1910, met voornoemde brouwersgasten  de brouwerij uit.

Geschreven door André Leemans

DE BROERS VAN DROOGENBROECK

Foto van Louis Van Eenoo

Terug