Kattoem Historisch Markante figuren Evenementen Vès nies Downloaden Verhalen Team Kattoem Partners Colofon

EVENEMENTEN

KATTEM  K L I N K T  ! EEN SUCCES

KATTOEM DJAZZT

Op 1 september 2018 trok een kroegentocht door Kattoem waar geen cafés meer zijn, langs huizen die het ooit waren, met vertellers van het verhaal aan het café...

Met huifkar begeleid door de Skaj op accordeon, William en de Pajot Swing Jazz Band en Walter die een lied brengt over Kattoem.

Vertrek aan Sisken Potter en via Neleken, Stenen Kruis, de Witten Van Belle, Pië Ots, …                                                                                   >lees verder

Op 12 oktober 2018 was er een try out van een babbelstaminee in de erfgoedkelder van het Koetshuis in Strijtem. Het aantal plaatsen was beperkt tot 25 plaatsen. Deze waren zeer vlug allemaal bezet.

Het thema van de avond was: straten in Kattoem - wie woonde waar. Er werden straffe en zeer straffe verhalen verteld die we opnamen voor het nageslacht. Deze try out was een schot in de roos.                                              >foto’s

babbelstaminee koetshuis

We openden een popup café - tijdelijk babbelstaminee - in de parochiezaal van Kattem: maandag 14/01 tot vrijdag 18/01 van 19 tot 22:00 en op zondag 20/01 van 14 tot 18:00.

Elke dag iets anders te beleven: oude foto’s en verhalen over Kattem, Walter en Dirk Evenepoel en Flor Vannuffel zingen mooie liedjes, kleuterklas reünie (1951-1974),  Kattoem quiz, vrij podium met de Croony Rockers en plaatselijk talent, napraten op zondag met een versgebakken wafel, …

Het thema van de week: Woon je pas in Kattoem of al je ganse leven: tijd om elkaar te ontmoeten.

De integrale opbrengst van deze week 6000 eur ging naar de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw | www.rettsyndrome.be.                         >foto’s

We maakten een fotoboek met oude foto’s van Kattem: feesten, begrafenissen, de jeugd, de voetbal, de processie, kleuters, mensen, veldwerk, hof te Kattem...

We lieten een beperkte oplage van 50 exemplaren drukken die in een mum van tijd waren uitverkocht. Bijbestellen is niet mogelijk.

Je kunt er eens door bladeren door hier te klikken.

Als je wilt weten wie er een fotoboek heeft dan klik je hier.


Momenteel wordt er hard gewerkt aan het 2de fotoboek over Kattem. De streefdatum van uitgifte is 2-02-2020. U kan voor het boek al inschrijven door 10 euro te storten als voorschot op rekening BE33 9733 7215 1446 van Team Kattoem - met vermelding Fotoboek 2 Kattoem. De rest - 10euro - betaal je dan bij levering.

KROEGENTOCHT

BABBELSTAMINEE RAUSA KELDER

TIJDELIJK BABBELSTAMINEE WEEK

FOTOBOEK KATTOEM

KATTOEM WANDELING

320 wandelaars genoten op zondag 18 augustus 2019 van de Kattoem wandeling: langs 15 straffe verhalen het mooie Kattem ontdekken. Een wandeling langs wegjes en baantjes van +/- 8 km met vertrek en aankomst aan de parochiezaal.

Het wandelboeksen kun je hier doorbladeren als je hier klikt.

De opbrengst gaat naar www.rettsyndrome.be                                    

>Foto’s 1… >Foto’s 2… >Foto’s 3…

VLAAMSE KERMIS KATTEM

Goed 1000 mensen kwamen op zaterdag 21 september 2019  naar de Vlaamsche Kermis in en rond de parochiezaal van Kattem.

Ze genoten er van: bakschieting naar braadkippen, spelletjescircuit met: rad, blik gooien, sjoelbak, nagel klop, ring gooien en pluim gooien, van witte en zwette pensen, hoeve ijs, madalogns en puntzak frieten, geuze en kriek bar, optredens van Walter, Dirk Evenepoel en de Flor, de Croony Rockers met de Skaj, Jens De Geyter uit Loemek en The Mates met Hedwig De Mesmaecker en een Kattemfuif.

De opbrengst gaat naar de Belgische Rett Syndroom Vereniging vzw - www.rettsyndrome.be

>Foto’s …

BABBELSTAMINEE

Cafébazinnen Els, Els en Petrus (De Piet)

Het zaaltje zat goed vol voor het verhaal van het Hof te Kattem op vrijdag 29 november 2019. Griet Lemaire en Pieter Van Wilderode gaven een mooie presentatie over  de werking, toekomstplannen, verleden… van het Hof te Kattem.

Cafébazinnen Els, Els en Katleen

Een vijftigtal mensen zijn aanwezig op vrijdag 25 oktober 2019 en genieten van:

BABBELSTAMINEE

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de parochie Kattem werd in november 1972 door Leon Geeroms een boekje uitgegeven met de geschiedenis en de weetjes van en over Kattem.


Je kunt er eens door bladeren door hier te klikken.KATTEM 25 JAAR

Op zaterdag 1 februari 2020 werd de parochiezaal omgetoverd in een jazz kroeg. De Pajot Swing Jazzband met José Fontaine (bas), Michel Radermecker (banjo), Philippe Van Oost (trompet), Geert Polfliet (sax), William Barbé (trombone) en Allain Coppy (drums) zorgden samen met Emilia Kirova voor een onvergetelijke swing jazz avond.


De zaal zat stampensvol en velen kwamen gekleed in een jaren ’20 outfit.

Louis Leemans en Sara Brion werden verkozen tot mister en miss Kattoem Djazzt. Een memorabele avond voor Kattem.

ONTBIJT KATTEM KERK

Ons kerkje zat goed vol voor de laatste mis op zondag 29 december.

2019 goed afsluiten en 2020 nog beter beginnen. Hedwig zorgde voor de muzikale noot.

Team Kattoem verraste na de mis met een ontbijt voor alle aanwezigen: koffiekoeken met lekkere koffie, chocolademelk en cava... en een leuke nababbel

BABBELSTAMINEE OP VRIJDAG 6 MAART 2020

Cafébazinnen Els, Els en Els

Het zaaltje zat helemaal vol. Na een fotoreportage over Kattoem Djazz - die u vindt op deze link - namen we het Kattoems dialect onder de loep. We hebben nu een lijst van 476 woorden. U kunt deze downloaden op de download pagina van deze site .

BABBELSTAMINEE OP VRIJDAG 27 MAART 2020 : AFGELAST

Het Babbelstaminee van 27 maart gaat niet door naar aanleiding van de maatregelen die genomen worden voor het vertragen van de verspreiding van het coronavirus (Covid-19).

Alle andere geplande babbelstaminees worden afgelast.

KATTEM VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF 10 MEI TOT 30 NOVEMBER 2020

Team Kattoem had ook dit jaar een aantal leuke evenementen in petto. Jammergenoeg stak Corona hier een stokje voor.


Maar ook vanuit ons kot kunnen we creatief zijn! Hiervoor hebben we jullie hulp broodnodig.


Aan de hand van foto‘s willen we een beeld geven van Kattem dat je normaal niet ziet als je door ons dorp wandelt.

Vandaar dat we op jou een beroep doen om foto‘s te nemen vanuit je tuin, terras, kamer, tuinhuis, kiekenkot,...van vergezichten, achtergevels, bijgebouwen, serres, vijvers, schuren, afsluitingen, bomen, struiken, poorten,  de kerk, het hof te Kattem, ...slechts één voorwaarde: het is in Kattem.

Een selectie van deze foto‘s zal gebruikt worden voor het maken van een uniek fotoboek over Kattem: „Kattem vanuit een ander perspectief!


Je maakt zelf de foto‘s:

Je kan deze foto‘s niet zelf maken:


Belangrijk !

FOTO SELFIE ZOEKTOCHT

Vanaf 15 mei tot 31 juli 2020 verschijnt er elke dag een foto van Kattem in de gesloten Facebook groep “Ge zijt van Kattoem aske…”.


De bedoeling is om een selfie op deze plek te maken en deze op te zenden naar selfiekattem@gmail.com. Onder de inzendingen worden leuke gadgets en boeken van Mario Demesmaeker verloot.


REVEIL 2020 KERKHOF KATTEM - EINDE DALSTRAAT

Op zondag 1 november 2020 doorbreekt Reveil tussen 17 en 18 uur de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen in Vlaanderen met intieme muziek en lokale verhalen. Zo ook op het kerkhof van Kattem.


Kattemse artiesten spelen een korte, serene sessie voor een klein publiek op hun lokale begraafplaats. ​Lokale vertellers brengen mooie levensverhalen van overleden dorpsbewoners.


​Toeschouwers brengen lichtjes mee en dragen zo bij tot de golf van warmte die Reveil verspreidt.


Team Kattoem bied je graag een versgebakken Kattemse wafel aan.

Je moet wel vooraf inschrijven via een email naar reveil@kattem.be of via een SMS naar het nummer 0468 30 08 10. De bevestiging is je inschrijving.

Kattoem Historisch Markante figuren Evenementen Vès nies Downloaden Verhalen Team Kattoem Partners Colofon

WINNAARS FOTO SELFIE ZOEKTOCHT  

De winnaars van de foto selfie zoektocht in Kattem zijn Vince en Mil Van den Spiegel. Zij vonden maar liefst 70 van de 78 mooie plekjes in Kattem. Zij kennen ondertussen Kattem als hun broekzak. Dikke proficiat aan de verdiende winnaars. Zij ontvangen het mooie kunstwerkje van beeldhouwer Fernand Van der Plancke uit Koksijde.

REVEIL 2020 KERKHOF KATTEM - D I G I T A A L

Na overleg met Koen Arijs, cultuurbeleidscoördinator van de gemeente Roosdaal hebben we beslist Reveil 2020 Kattem te annuleren.

Toch willen we je Reveil 2020 Kattem aanbieden op een coronavrije manier:  

D I G I T A A L.

Eenvoudig klikken op onderstaande link en je komt in de wondere wereld van Reveil. Geniet er van.

Klik hier voor REVEIL 2020 KATTEM  D I G I T A A L

Team Kattem wil zich ook in deze moeilijke tijden laten horen. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Met "Kattem Klinkt" wil het Team Kattoem laten toeteren. Team K. toetert op die manier iedereen wat moed in.


Het zijn donkere tijden, ook in Kattem. Maar team Kattem wil zich niet laten kennen en wil de mensen, op veilige afstand, samenbrengen.


Toch willen we tonen dat Kattem sterker is dan Covid. Met "Kattem Klinkt" willen we dat ook  laten horen. Op zaterdag 28 november en maandag 28 december willen we toeteren in alle betekenissen van het woord. We roepen alle inwoners op om vanaf 18.55 uur even te toeteren met de auto. Zo laten de verschillende straten en wijken van Kattem zich even aan elkaar horen. Daarna "toeteren" we nog even voort, door met elkaar op de stoep te klinken. We drukken er wel op om geen enkel risico te nemen, iedereen blijft in zijn of haar gezinsbubbel!


We merken ook dat er in verschillende buurten van Kattem al kerstverlichting opduikt. We zouden het fantastisch vinden als mensen al op 28 november de kerstverlichting aansteken. Zo schenken we elkaar wat licht in deze donkere tijden. 


"Kattem Klinkt" op 28 november en 28 december! Toeter jij ook mee?