Folkgroep 'Malahide' speelt een repertoire van Ierse en Schotse traditionele muziek op traditionele instrumenten; viool (fiddle), accordeon, banjo, bouzouki, mandoline, gitaar en bodhran. Deze muziek is ontstaan vanuit een eeuwenlange traditie van samen musiceren en was vroeger vooral bedoeld om in de pubs dansbare muziek te brengen (Ceili).


Malahide brengt de Ierse pubmuziek: jigs&reels, hornpipes, polka’s, doorweven met songs van bekende meezingers en ballades over afscheid en liefde, tot Evergreens van ‘Simon & Garfunkel’, Ralph MC Tell, Dubliners tot Michele Schocked, zelfs Wannes van de Velde!


De band is ontstaan in 1999 en de naam ‘MALAHIDE’ is een stadje in Ierland, gekend voor zijn prachtig ‘Malahide Castle’. De 4 muzikanten zijn samen goed voor méér dan 245 jaar levenservaring en gezien ze geboren zijn in de sixties – en dus de folk-revival aan de levende lijve ondervonden – kunnen ze rekenen op samen 140 jaar podiumervaring !


Katelijne Janssen (zang, accordeon & gitaar)

Zij kreeg de smaak van het optreden te pakken toen ze in de jaren 90’ als singer-songwriter de folkclubs van het Engelse Kent afschuimde. Terug in Belgie vervoegde ze de Keltische folkband ‘Poitin’. Katelijne is ook zangeres en accordeoniste bij folkband Green Jacket. Met Malahide brengt Katelijne songs uit het Iers , Anglo-Amerikaans en evergreens-repertoire.


Dirk Decombele (Fiddle)

Begon als violist in de jaren 80 bij de Roeselaarse folkgroep O’Djavel. Hij was 15 jaar lang violist bij de folkgroep ‘Aran’. In 2000 vervoegde hij de alombekende folkband Green Jacket. Dirk volgde workshops fiddle bij Kieran Fahy (Shantalla).


William Alfvoet (zang, percussie & bodhran)

William  was ooit zanger bij de gekende Brugse folkband ‘Tamlin’ in de jaren 80. William brengt met zijn karaktervolle stem de Ierse ballades, meezingers en de Nederlandstalige folknummers. William is ook de percussionist en bodhran speler van de band.


Patrick Penne ( mandoline, gitaar & bouzouki)

Patrick is de multi-instrumentalist en ouwe rot in het vak. Verdiende eerder  zijn muzikale sporen bij folkbands als Tamlin, Leprechaun, Kick 'em Jenny en Texas cafe.


Voor het optreden in Kattem wordt de groep versterkt met een vijfde muzikant die de contrabas zal bespelen.

FOLKGROEP MALAHIDE OP ZAT 26 OKTOBER 2024


Aanvraag gratis uitnodiging
Terug