GEUZE KATTEM EL AMBIGUO

Kattem 1000 jaar (1023 - 2023)

In 2023 is het 1000 jaar geleden dat Kattem voor het eerst werd vermeld op een officieel document van de priorij van Haspres bij Kamerijk. Met dit document werd Kattem overgedragen aan de Sint-Vaast­ abdij te Atrecht. Om dit millennium te vieren komen we met iets zeer speciaal: onze Kattem geuze El Ambiguo.


Geuze El Ambiguo

Team Kattoem is super trots dat ze je een sublieme geuze kan aanbieden met de ronkende naam “El Ambiguo”. Deze fantastische geuze werd gebrouwen door Koen Christiaens, geboren en getogen in Kattem onder het toeziend oog van Willem Van Herreweghen – brouwmeester, onderzoeker in een hopproject aan UGent, in 2014 gastdocent aan de universiteit van Jinan (China) en in de bierwereld gekend als dé ongekroonde geuzepaus - meer info op deze website. In het boek “Geuze en Humanisme” van Hubert Van Herreweghen vind je de herkomst van El Ambiguo. Je kunt dit boek trouwens gratis downloaden via de rubriek downloaden”.


Onze geuze werd gemaakt met lambic die rustig kon rijpen in Amerikaanse bourbon vaten. Het resultaat is gewoon schitterend en uniek. De tarwe in dit brouwsel is gekweekt en geleverd door Pieter Van Wilderode van het Hof te Kattem. De fles is olijfbruin en draagt bij tot een perfecte hergisting in de fles, de geuze heeft een mooie amber kleur.


Willem Van Herreweghen over geuze


Geuze: een heerlijke drank, met een brouwmethode die recht uit de middeleeuwen komt! Het is het enige bier ter wereld dat zijn gisten uit de omgevingslucht haalt, en daarom: ”Bier van spontane gisting”. En het Pajottenland | Zennestreek is de enige regio in de wereld waar dit kan.


Het is ook een echt seizoenbier, in de koude maanden gebrouwen, en zeker het bier dat het langst gist en rijpt op houten vaten. Deze Kattem geuze El Ambiguo is een “Bourbongeuze” die 2 jaar op Bourbonvaten is gerijpt, vandaar de mooie intense kleur en de aparte houttoets. Het is een zeer zachte geuze, verfrissend en toch mals, complex en toch dorstlessend.


Enkel water, inlandse hop, gerstemout en tarwe uit het Pajottenland zijn de grondstoffen. Ongefilterd en 6 maand hergist en gerijpt op fles is deze Bourbongeuze perfect op dronk vanaf augustus 2023.


Proeft deze goddelijke drank, dit is een prachtig geschenk van de Pajotse natuur!


Willem Van HerreweghenWaar is El Ambiguo te verkrijgen?


Team Kattoem heeft nog 40 flessen liggen die tijdens Kessemes Kattoem 2 op zaterdag 2 december worden verkocht op de Kerstmarkt in de kerk van Kattem - begin om 17u00.


El Ambiguo staat ook op de geuze kaart van het beste biercafé ter wereld: “In de verzekering tegen de grote dorst” te Eizeringen en binnenkort in een aantal cafés in het Pajottenland (Bar Dio, In den haas, Paddenbroek, De heeren van Liedekercke,…)


Via  www.huisvandegeuze.be wordt El Ambiguo wereldwijd aangeboden aan de bierliefhebbers.

Samenwerking met Brouwerij Sako - Heikruisesteenweg 19 te 1670 Pepingen

geuzeelambiguo_engels geuzeelambiguo_fr
Terug