GEUZE KATTEM EL AMBIGUO 2024
Verleden jaar lanceerden we onze Kattem geuze El Ambiguo. Dit voor de herdenking van het 1000-
We zijn trots te kunnen aankondigen dat Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens (geboren en getogen in Kattem) van de brouwerij Sako ook dit jaar een formidabele Oude Geuze El Ambiguo maakten voor ons. 1/3 van de gebruikte lambiek lag 4 jaar op bourbonvaten. De nieuwe flessen zijn voorzien van een mooi genummerd etiket. De volledige opbrengst gaat naar de vervanging van Het Stenen Kruis -
De bestelde en betaalde flessen kunnen alleen op zaterdag 21 september 2024 worden afgehaald, tussen 14:00 en 20:00 uur, in de kleine zaal achter de kerk van Kattem, Abeelstraat 83, 1761 Roosdaal-
Die dag organiseren we een 2-
“Geuze is niet enkel een gezonde drank, het is een remedie “– citaat uit het boekje Geuze en Humanisme van Hubert Van Herreweghen – gratis te downloaden in de rubriek downladen van deze site.
Kattem 1000 jaar (1023 -
In 2023 is het 1000 jaar geleden dat Kattem voor het eerst werd vermeld op een officieel document van de priorij van Haspres bij Kamerijk. Met dit document werd Kattem overgedragen aan de Sint-
Geuze El Ambiguo
Team Kattoem is super trots dat ze je een sublieme geuze kan aanbieden met de ronkende naam “El Ambiguo”. Deze fantastische geuze werd gebrouwen door Koen Christiaens, geboren en getogen in Kattem onder het toeziend oog van Willem Van Herreweghen – brouwmeester, onderzoeker in een hopproject aan UGent, in 2014 gastdocent aan de universiteit van Jinan (China) en in de bierwereld gekend als dé ongekroonde geuzepaus -
Onze geuze werd gemaakt met lambic die rustig kon rijpen in Amerikaanse bourbon vaten. Het resultaat is gewoon schitterend en uniek. De tarwe in dit brouwsel is gekweekt en geleverd door Pieter Van Wilderode van het Hof te Kattem. De fles is olijfbruin en draagt bij tot een perfecte hergisting in de fles, de geuze heeft een mooie amber kleur.
Willem Van Herreweghen over geuze
Geuze: een heerlijke drank, met een brouwmethode die recht uit de middeleeuwen komt! Het is het enige bier ter wereld dat zijn gisten uit de omgevingslucht haalt, en daarom: ”Bier van spontane gisting”. En het Pajottenland | Zennestreek is de enige regio in de wereld waar dit kan.
Het is ook een echt seizoenbier, in de koude maanden gebrouwen, en zeker het bier dat het langst gist en rijpt op houten vaten. Deze Kattem geuze El Ambiguo is een “Bourbongeuze” die 2 jaar op Bourbonvaten is gerijpt, vandaar de mooie intense kleur en de aparte houttoets. Het is een zeer zachte geuze, verfrissend en toch mals, complex en toch dorstlessend.
Enkel water, inlandse hop, gerstemout en tarwe uit het Pajottenland zijn de grondstoffen. Ongefilterd en 6 maand hergist en gerijpt op fles is deze Bourbongeuze perfect op dronk vanaf augustus 2023.
Proeft deze goddelijke drank, dit is een prachtig geschenk van de Pajotse natuur!
Waar is El Ambiguo te verkrijgen?
Team Kattoem heeft nog 40 flessen liggen die tijdens Kessemes Kattoem 2 op zaterdag 2 december worden verkocht op de Kerstmarkt in de kerk van Kattem -
El Ambiguo staat ook op de geuze kaart van het beste biercafé ter wereld: “In de verzekering tegen de grote dorst” te Eizeringen en binnenkort in een aantal cafés in het Pajottenland (Bar Dio, In den haas, Paddenbroek, De heeren van Liedekercke,…)
Via www.huisvandegeuze.be wordt El Ambiguo wereldwijd aangeboden aan de bierliefhebbers.
Koen Christiaens en Willem Van Herreweghen
GEUZE KATTEM EL AMBIGUO 2023
Samenwerking met Brouwerij Sako -
GEUZE KATTEM EL AMBIGUO
Het mooie glas