We verkopen het mooie boek voor 40 euro en de volledige opbrengst gaat naar ons goede doel www.rettsyndrome.be.


Bestellen kan via info@kattem.be of een sms naar 0468 300 810 - je ontvangt dan een bevestiging van je bestelling, de betalingsmodaliteiten en levering. Let op: dit boek is beperkt beschikbaar en wordt niet bijgedrukt!

DE VERKOOP LOOPT ALS EEN TREIN

Op 3 februari 2020 werd het coronavirus voor het eerst vastgesteld in België en vanaf 26 maart 2020 worden regelmatig cijfers gepubliceerd over corona (aantal besmettingen, aantal ziekenhuisopnames, incentive care, overlijdens…)


Het sociale leven valt stil half maart 2020. Team Kattoem denkt er niet aan op hun lauweren te rusten en komt met een verrassend initiatief: een fotoboek als geen ander - Kattem vanuit een ander perspectief.


Via Facebook lanceren we een oproep naar de Kattemenaren om massaal foto’s te nemen vanuit een ander perspectief. De respons is enorm – net geen 1000 foto’s kregen we binnen.


De fotografenvereniging van Roosdaal, versterkt met een paar specialisten uit Ninove, was direct bereid om een paar weekends door Kattem te slenteren gewapend met ingewikkelde camera’s en grote lenzen. Het resultaat was adembenemend. Norbert, Frank, Dorien, Emiel, Jean-Pierre, Leo en Louis – maakten 500 prachtige beelden van Kattem vanuit een ander perspectief.

Eén perspectief hadden we nog niet: vanuit de lucht. Ook dit was geen probleem want Erik Bourgeois van B-Droneprojects zou hier voor zorgen. Elke straat, elk baantje, elk kasjken werd vastgelegd vanuit de lucht. Dik anderhalf uur luchtbeelden van ons Kattem.


Renato, Els, Sam en Hans kregen de moeilijke taak om een selectie te maken uit dit arsenaal aan beelden en met de selectie een verhaal te schrijven met beelden. En dit met de beperking dat het boek slechts 160 bladzijden mocht tellen.


Het fotoboek moest bovendien gemaakt worden volgens de regels van de boekdrukkunst: het juiste papier, gedrukt in katernen, gebonden in een linnen kaft en afgewerkt zoals het hoort.


Ze kozen Dataprint uit Dilbeek voor het drukken en Maatwerk Blakedale uit Tienen voor het inbinden en afwerken van het boek. Na een bezoek ter plaatse was het team overtuigd van hun expertise.


Ondertussen was het zoeken naar een budget van 6.000 euro gestart. Aanvragen werden verstuurd naar enkele grote firma’s maar er was slechts één firma die in ons verhaal geloofde: Cera.


Andere pistes werden bewandeld. Vlaanderen ondersteunde verenigingen in deze moeilijke periode met een eenmalige corona subsidie. Een gedetailleerd voorstel werd ingediend via de gemeente en tot onze verbazing kwamen wij in aanmerking voor een deel van de koek.


We waren er nog bijlange niet maar onze trouwe lokale sponsors zorgden voor het ontbrekend geld: Argenta Barbe Roosdaal-Liedekerke, Ourea Kitchenware, Dirk Bellemans bvba, Christel Catteuw, Sara Brion, Josiane Rooseleer en Marva De Bruyn.


Ons fotoboek team schakelt een versnelling hoger en midden september 2021 gaat het boek in druk. En na twee proefdrukken zijn zij eindelijk tevreden over het resultaat.


Het plooien van de katernen kan echter niet machinaal gebeuren en ze besluiten dan maar om alles zelf te plooien in plaats van dit te laten doen om de extra kost van 1.000 euro te besparen.


De geplooide boeken werden weggebracht naar Tienen voor het inbinden. Twee gespecialiseerde werknemers werken dagelijks een paar boeken af. De eerste levering gebeurde in februari 2022. De tweede en laatste levering is voorzien half juli 2022.

Meer info - klik hier :>>>>>>>  https://youtu.be/f9dZaUOadgM

Geschreven door Ronny Geeroms

HET FOTOBOEK “KATTEM VANUIT EEN ANDER PERSPECTIEF”

Terug

ONS CONTACTEREN

info@kattem.be

teamkattoem@gmail.com

OVER DEZE WEBSITE

Disclaimer

Onze partners

Foto: Team Kattoem

Kattem Team Kattoem Markante figuren Verhalen Agenda Nieuws De kapel